Webbinarium ”EM i hemmet, Bokashi-komposten och trädgården” med Ebba Horn och Jan Roed

Intresset för effektiva organismer och Bokashi har vuxit sig starkt i odlingssverige. Ett alternativ som bygger på en helt naturlig process och som skapar nytta för både natur och människor. I detta seminarium får vi veta mer om EM (Effektiva Mikroorganismer) och hur vi med hjälp av EM kan ge livet tillbaka till döda jordar utan organiskt material, mask eller annat djurliv. Vi fokuserar på vad vi som privatpersoner kan bidra med för en hälsosammare och friskare miljö där vi bor och i vårt hem.
· Gör egen näringsrik jord av matavfall (s.k. Bokashi)
· EM som näring och välgörande probiotika i din trädgård
· Rengöring i hemmet med EM
· EM som probiotika för både djur och människor

Föreläsare: Jan Roed och Ebba Horn från Botanic Culture
Jan Roed – Biolog med evolutionär ekologi som huvudinriktning. Jan har mer än 20 års erfarenhet av odling i eget växthus och har arbetat med mikrobiell odlingsteknik i mer än 10 års tid. Startade Botanic Culture 2008 och tog över svenska agenturen för EM 2012.
Ebba Horn – Del av Botanic Culture. Drivit lantbruk i 20 år med stallverksamhet, parallell karriär inom media och marknadsföring. Arbetar med EM och är en passionerad användare av Bokashi och EM i hushållet.

6/11, kl.18.00- 19.30 webbseminarium, digital mötesplats
Kostnadsfritt, begränsat antal platser.
Seminariet passar både privatdeltagare och anställda inom olika sektorer.

Du behöver:
– ha anmält dig till sofia@leadermalardalen.se
– fått inloggningskod till plattformen i bekräftelsemejl, skickas 3/11
– tillgång till en dator med fungerande uppkoppling för webbinariet

Leader Mälardalen är arrangör och kommer därför ge platser i första hand till de som bor inom området, sedan tillämpas ”först till kvarn”.