Webbinarium ”Cykelturism och lokal utveckling” med Erik Svedin

I detta webbinarium får du en introduktion till cykelturismen genom en kort utblick i hur det ser ut internationellt och nationelt.
Vilka är cykelturisterna och vad har de olika cykelgästerna för önskemål på paketering, infrastruktur och fysiska produkter?
Hur ser arbetet med cykelleder ut i Sverige idag och vilka projekt kommer framöver. Hur kan man som företagare lokalt arbeta för cykelleder och vem som ansvarar för vad, hur kan ideella krafter bidra med mervärden, hur kan kommunen bidra till en positiv utveckling. Under seminariet kommer det ges tillfälle att ställa frågor.

Erik Svedin, grundare och tidigare ägare för cykelturistföretaget Bike Sweden som arbetar med att utveckla svensk cykelturism. Verksamheten består av cykeluthyrning, företagsevent med cykel, cykelsightseeing med reguljära turer, cykelresor incoming till Sverige samt utlandsresor med cykel genom varumärket Bike Europe. Erik har även startat motionskalendern som numera ägs av cycling Plus. Erik jobbar nu med andra företagsprojekt och är anlitad som föreläsare och utredare för cykelturism.

17/10, kl.12.00- 13.30, webbseminarium, digital mötesplats
Seminariet passar både privatdeltagare, och anställda inom olika sektorer
Kostnadsfritt, begränsat antal platser
Föreläsare Erik Svedin.

Du behöver:
– ha anmält dig till sofia@leadermalardalen.se
– fått inloggningskod till plattformen i bekräftelsemejl 13/10
– tillgång till en dator med fungerande uppkoppling för webbinariet

Leader Mälardalen är arrangör och kommer därför ge platser i första hand till de som bor inom området, sedan tillämpas ”först till kvarn”.